Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir, Diş eti çekilmesi oldukça sık rastlanılan bir hastalıktır. Tıp dilinde parodontoz diye bilinir. Diş eti çekilmesinde, diş etindeki dokular dişin altına çekilir kök yüzeylerini açığa çıkarır, dişler olması gereken uzunluktan daha uzun görünür. Yaşlılık, dişlerin dizilimindeki bozukluklar, diş fırçalama da yanlış yöntem, çene yapısındaki bozukluklar, uykuda iken diş sıkmak veya diş gıcırdatmak, kadınlarda hormonal değişiklikler, yetersiz ve dengesiz beslenme, dişin kas dokusundaki bozukluklar, diş etlerinde ağrı, ağızda kötü koku, kırmızılaşmış ve şişmiş diş etleri, dişleri fırçalarken ya da diş ipi il temizleme yaparken diş etlerinde kanamalar.
Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?
Kekik Kürü; Bir tutam kekik bir bardak su ile 6-7 dakika kadar kaynatın. Hazırlanan kekik kürü biraz ılıdıktan sonra süzün, dişler fırçalandıktan sonra ağzınıza kekik kürü suyundan koyun, tekrar dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.
Yeşil Çay; Kurutulmuş yeşil çay yapraklarını kaynamış su içerisinde 5-6 dakika kadar beklettiğinizde yeşil çayınız hazır olur. Yeşil çay iyi bir antioksidandır. Diş etlerinin dişlerde oluşturduğu zararı azaltır, diş etlerindeki iltihapları giderir, peridontal sorunlara sebep olacak olan bakterileri öldürür. Her sabah bir bardak yeşil çay tüketimi diş ve diş etlerinin sağlığı için yararlı olacaktır.
Susam Yağı; Uçucu bir yağdır. Diş etlerinde çekilmeye sebep olan diş eti plağı ve zehirli olan maddeleri yok etmek için gargara biçiminde kullanılır. Ayrıca diş çürümelerine de engel olur.
Hindistancevizi yağı; Bu yağ antimikrobiyal özelliktedir. Dişleri hastalık etkeni mikrop ve bakterilere karşı korur. Mikropların ve besin parçacıklarının dişlerin arasına girmesine engel olur, dişlerde çürümeyi önler. Her gün dişler fırçalandıktan sonra ağız Hindistancevizi ile çalkalanır ise diş etlerindeki çekilme hastalığı şifa bulur.
Limon yağı; Bu yağ antibaktireyel özelliktedir ve antiseptik niteliktedir. Limonun direk olarak kullanılması sağlıklı değildir çünkü diş minesi kendince korozyona uğrayabilir. Bu yağ sabahları ağız çalkalamak için kullanılabilir.
Okaliptüs Yağı; Bu yağ diş eti çekilmesine neden olan sorunları durdurmayı sağlar ve ağızdaki bakterilerin yok edilmesine yardım eder. Ayrıca bu yağ; fantastik bir antienflamatuvar olarak da görev yapar.
Karanfil Yağı; Diş ağrılarını azaltmak için yaygın olarak kullanılan bir yağdır. Karanfil yağı genellikle diş temizleme ürünlerinde güçlü, uzun süre dayanan, antibakteriyel özellikte bir yağdır. Ilık su içinde 5-6 damla katılır ve gargara olarak kullanılır.
Aloe vera; Diş eti iltihaplarını azaltır ve diş eti çekilmesini iyileştirir. Aloe vera yapraklarından bir parça alınır ve diş etlerine sürülür. Bu işlemi istediğiniz kadar diş etlerinize uygulayabilirsiniz. Dişler fırçalandıktan sonra aloe vera jeli ile diş etlerine masaj yapılır.
C vitamini; Vücutta C vitaminin eksikliğinde diş etlerinde birçok hastalık (Diş eti iltihaplanması, diş eti çekilmesi, diş etinde kanama) meydana gelebilir. Doğal besinlerden bol bol C vitamini alınmalıdır. Portakal, mandalina, ıspanak, domates, kara lahana, taze rezene gibi birçok C vitamini açısından zengin olan besinlerdir.
Zerdeçal; Enfeksiyon öldürücü özelliktedir. Diş et çekilmesi tedavisinde kullanmak için; 1 çay kaşığı kadar zerdeçal tozu, 1 çay kaşığı kadar neem yaprak tozu karıştırılır ve diş etlerine masaj yapılarak sürülür. Antimikrobik ve antiifalamatuar niteliklere sahiptir.
Adaçayı; Adaçayı diş eti çekilmesinde oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Ya bir fincan adaçayı içilir yahut adaçayı yapraklarını direk olarak diş etlerine bırakabilirsiniz. Soğuduğu zaman ağızda çalkalama yöntemi de yapabilirsiniz.